De grootste filmpjeswebsite ter wereld gaat een nieuwe functie toevoegen. YouTube -dat pas sinds 2005 bestaat!- gaat gebruikers vertellen hoeveel tijd zij dagelijks op het platform doorbrengen. Deze functie wordt in eerste instantie toegevoegd aan de app van de videodienst.

Zo lang al!?

Met deze nieuwe functie word je voortaan met de neus op de feiten gedrukt wat betreft het aantal uren en minuten dat jij op een dag hebt gespendeerd aan het kijken van filmpjes. Je kunt deze gegevens zien over een periode van een week. Zo weet je precies hoeveel uren van je leven jij in de afgelopen dagen bent kwijtgeraakt aan het bekijken van de slechtste audities bij Idols, een kat die uitglijdt over het ijs of het bewonderen van de aankopen van je favoriete vlogger.

YouTube wil met deze functie de gebruikers meer controle geven over het gebruik van de app. Je kunt overigens zelf kiezen of je deze functie wil gebruiken, of dat je hier nog niet klaar voor bent. De optie is te vinden in de instellingen van de geüpdatete versie van de YouTube-app voor iOS en Android.

Tijd voor een pauze

In de instellingen van de app kunnen gebruikers ook aangeven of ze een melding willen krijgen wanneer het tijd is voor een pauze. Je kunt hierbij zelf kiezen na hoeveel uren of minuten je zo’n herinnering wil ontvangen.

Mocht je er dus door de nieuwe functie van YouTube achter komen dat je eigenlijk meer tijd op het videoplatform besteedt dan je zou willen, dan is het misschien handig om in te stellen dat je om het half uur een melding krijgt. Dan kun je je ogen even lostrekken van het schermpje en je richten op zaken in het échte leven.Ilse is gek op taal. Ze houdt ervan een perfecte tekst te creëren door te spelen met synoniemen en woordvolgordes. Daarnaast blijft ze graag op de hoogte van de digitale trends op de arbeidsmarkt en op de werkvloer. Haar interesses liggen bij thema’s als tech en online marketing, maar ook bij carrière en lifestyle. Genoeg inspiratie voor leuke blogs dus.


Dit vind je ook interessant