Facebook en Instagram willen jonge gebruikers sneller gaan schorsen en daar zijn inmiddels al beleidsveranderingen voor doorgevoerd, zo heeft een woordvoerder van Facebook aan Techcrunch uit de doeken gedaan. Moderatieteams worden in gang gezet om alle accounts te sluiten als daar een gebruiker van jonger dan 13 jaar achter zit. Dat gebeurt ook als dit account niet gerapporteerd is om voor wat voor andere reden dan ook.

En als je account wordt opgeheven, maar je bent de dertien al lang voorbij? Dan kun je met een kopietje van je ID naar Facebook stappen. Je account wordt dan weer teruggezet.

Deels is het een gevolg van een undercoverdocumentaire op Channel 4, waarin Facebook door de mand is gevallen. De journalist in de docu kreeg namelijk een undercoverbaantje in een moderatieteam van Facebook, waar hem verteld werd dat ze gebruikers die er jonger uitzien dan dertien rustig konden laten staan en hier geen actie op hoefden te ondernemen. Dit terwijl volgens de regels deze groep niet eens een Facebookaccount zou mogen bezitten. Wat weer allemaal te maken heeft met de privacywetten die gelden in de VS en Europa.

Ook vanwege de AVG, de nieuwe privacywet die mei dit jaar van start is gegaan, zijn er al meerdere sociale platformen begonnen met een opschoningsactie. Zo heft Twitter zelfs al accounts op van gebruikers die op het moment van openen van het account nog geen dertien waren, maar die leeftijd inmiddels wel al voorbij zijn.Eva
Auteur

Eva Haarsma is senior content marketeer. Voor ons gaat ze op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van online marketing, carrière en lifestyle. Ze pluist onze database uit op zoek naar interessante facts en houdt je op de hoogte van relevant nieuws. Ervaren in het ondersteunen van anderen tijdens de verschillende stappen in het sollicitatieproces en uiteraard graag aan het schrijven.


Dit vind je ook interessant