Vruchtensappen lijken op het oog vaak gezonder dan taboerijke frisdranken als cola, maar: fruitsuikers zijn ook suikers. En zeker drankjes waar kinderen zich vaak tegoed aan doen zoals appelsap, zijn ongemerkt vaak ultieme suikerbommen. Appelsientje heeft daar – in het kader van gezondere voeding – een slimme oplossing op gevonden: een derde van de inhoud van het pak vervangen door water!

En zo ontstonden er Goudappeltje 100 procent ‘Puur Sap’ voor €1,55 en twee maanden later Goudappeltje ‘Volle Smaak’ voor €1,45. De snelle rekenaar ontdekt hier een korting van 6,5 %. En daar krijg je dus 38% minder appelsap voor terug.

De directie van Appelsientje schreef er ook over in het blad Distrifood: ‘Ons uitgangspunt hierbij is een hogere omzet, meer rendement voor de handel en minder fruitsuiker voor de consument.’ Waarom dan de prijs gelijk bleef? De productiekosten zouden even hoog liggen.

En er is meer. Zo geeft een woordvoerder van Appelsientje aan dat er andere appels worden gebruikt die smaakvoller, maar ook duurder zijn. Daarbij worden er natuurlijke aroma’s toegevoegd om de smaak nog wat meer aan te zetten.

Toegegeven, Appelsientje is wel transparant over het toevoegen van water. Het staat namelijk gewoon op de voorkant van het pak. En ze zetten een goede stap in de richting van het aanbieden van gezondere voeding. Maar wil je de prijs wat omlaag krijgen, kun je misschien beter zelf je appelsap aanlengen met water.Eva
Auteur

Eva Haarsma is senior content marketeer. Voor ons gaat ze op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van online marketing, carrière en lifestyle. Ze pluist onze database uit op zoek naar interessante facts en houdt je op de hoogte van relevant nieuws. Ervaren in het ondersteunen van anderen tijdens de verschillende stappen in het sollicitatieproces en uiteraard graag aan het schrijven.


Dit vind je ook interessant