Geen tijd om uren achter je laptop te zitten, op zoek naar een nieuwe baan? Dat is ook niet nodig. Tegenwoordig kun je je zoektocht naar een baan doorzetten via verschillende apps op je mobiele telefoon. Het principe is simpel: je downloadt de app, meldt je aan en begint met swipen.

10 jaar swipen

Swipen begon in 2007 met het ontgrendelscherm van de eerste iPhone. Het werd pas echt groot dankzij Tinder, de datingapp die sinds 2012 in de verschillende app stores te vinden is. Swipen werd een spelletje. Veel apps haken daar maar al te graag op in. Met resultaat: in 2017 swiped iedereen er op los.

De voordelen van swipen zijn te zien!

Zonder moeite netwerken met Shapr

Eén van die apps is Shapr. Via Shapr kun je contact leggen met inspirerende mensen zonder de moeite van een verplichte netwerkborrel. Je meldt je aan met LinkedIn en schrijft in het kort wie je bent en wat voor contacten je zoekt. Dan begint het swipen. Bij Shapr gaat het om betekenisvolle connecties leggen, met de minst mogelijke moeite. Daar kan van alles uitkomen: nieuwe ideeën, een zakenpartner voor een nieuw bedrijf of een mentor voor de rest van je carrière.

Swipe rechts voor de rest van je carrière

Shapr is niet de enige app die je kunt gebruiken om een stap in je carrière te maken. Zo heb je bijvoorbeeld Blonk. Via Blonk kun je door vacatures van bijvoorbeeld T-Systems en Volvo swipen. Is het een match? Dan kun je een sollicitatiegesprek plannen via de chat- en videofunctie. Het mooie aan Blonk is dat je anoniem kunt blijven, mocht je dat graag willen.

De laatste vacatures

Swipin’ in the USA

Swipen voor je baan is in Nederland nog niet zo groot. In Amerika is dat wel het geval.: de meest populaire swipe-apps zijn te vinden in de Verenigde Staten. Zo heb je Jobr,  Switch, Opportunity en JobSnap. Aan de andere kant van de wereld, in Australië, is Found Careers de meest populaire manier om een baan te vinden. Nederlandse apps die het swipe-principe aanmoedigen, zijn Job-Talk uit Eindhoven en OTSO uit Tilburg.

Swipen naar je nieuwe baan

Sneller een nieuwe baan

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste vacatures in jouw omgeving? Dan raden we je aan om de volgende 4 apps te downloaden:

  1. Indeed
  2. LinkedIn
  3. AdZuna
  4. Jobbird

Hoe ben jij aan je huidige baan gekomen?Auteur

Ilse is ontwerper in de breedste zin van het woord. Geen designkwestie is haar te veel – ze studeerde cum laude af als crossmedia designer. Ze staat bekend om haar vroege opstaan, liefde voor pasta en absurde leessnelheid.


Dit vind je ook interessant